BİLECİK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 Yıl Sonu "Mesleki Çalışma Programı" Sayın Valimiz ve Sayın Rektörümüz´ün Katılımıyla Devam Etti.

2014-2015 Yıl Sonu

   2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Haziran Dönemi Mesleki Çalışmalar kapsamında Şeyh Edebalı Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen seminer programının 19 Haziran 2015 Cuma günü konuşmacısı Şeyh Edebalı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN´dı.

   Bilecik Valisi Ahmet Hamdi NAYİR´inde katıldığı programda Sayın ÖZCAN "Eğitim ve Öğretmenlik Mesleği" konulu seminer verdi. ÖZCAN konuşmasında;

   " Öyle bir yerde bulunuyoruz ki, bütün dünya tarihi boyunca bir coğrafyada birlik oluşturan, dünyaya hakim olmuş, bunun uzun tarih silsilesi içerisinde Romalar, Sasaniler, Bizanslar, Selçuklular, Osmanlılar, İngilizler ve şimdide Amerikalılar var. Bu bir tespit, o yüzden bu coğrafyada yaşamanın bedeli çok ağır. Avusturalya´da olsaydık, Yeni Zellanda´da olsaydık bu maruz kaldığımız projelere maruz kalmayabilirdik. En azından şimdilerde bunu biliyoruz. Benim öğrenci olduğum yıllarda, biz niye maruz kaldığımızı da bilmiyorduk. İki kutuplu bir dünyada bize verilen senaryonun bir parçası olarak, klişelerle hayatımıza devam ediyor, devletin işine karışmıyor, kendimize de ne verilirse onu sorgulamıyor, yetinmiyor sadece birbirimizi vurmakla da hayatımızı feda ediyorduk. Birbirimizi vurduğumuz zaman topyekün bizi vurmak isteyenlerin işini de kolaylaştırıyorduk. İşin bir tarafı bu, ama diğer tarafı da insan olarak baktığımız zaman; varlık olarak bu alemde ne için var olduğumuzun cevabına yönelik bir başka ilgimiz var eğitim-öğretimle. Eğitim-Öğretim bize varlık dairemizi öğretiyor, hatırlatıyor ve ona uygun yaşamak için gerekli olan dinamitler hazırlıyor. O zaman karşımıza şöyle bir tablo çıktı;1. Eğitim-Öğretimle biz, varlık gerekçemize uygun nasıl yaşarız, onu keşfediyoruz. Onu gelecek nesillerimize aktarıyoruz.Daha huzurlu, daha sağlıklı, daha verimli, daha güvenli bir toplum inşa etmek için gerekli donanımları elde ediyoruz. 2. Üzerinde yaşadığımız toraklara yönelik tehditlere başa çıkabilmek için, Eğitim-Öğretim yani bilimden başka silahımız yok. O yüzden Eğitim-Öğretim bize kalitesi itibariyle, tarzı itibariyle bir tercih olmaktan öte yaşayabilmek için, yaşayabilmemiz için, toplumun yaşayabilmesi için, değerlerimizin yaşayabilmesi için bir zorunluluk keyfiyetine bürünüyor. Bu zorunluluğa da icra edecek olan biz öğretmenler/siz öğretmenlersiniz." dedi.

 

   Program, Prof. Dr. Azmi ÖZCAN´ın konuşmasının ardından Sayın Valimiz Ahmet Hamdi NAYİR ve Prof. Dr. Azmi ÖZCAN´a buket takdimi ile son buldu.

 

 

Hürriyet Mahallesi Dumlupınar 4 Sokak No 2 Merkez BİLECİK - 0 (228) 280 11 00 / 0 (228) 280 11 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.