BİLECİK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Gerçekleşti.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Gerçekleşti.

  2015-2016 eğitim-öğretim maratonu başladı. Bilecik’te 36.300 öğrenci ve 2500 öğretmen ders başı yaptı.  Yeni eğitim öğretim yılının açılış töreni,  saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Programa; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Vali Yardımcıları ve protokol üyeleri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, Kozabirlik İlkokulu’nda düzenlenen programla devam etti.
  Kozabirlik İlkokulu’nda düzenlenen program konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, eğitimdeki kaliteye dikkat çekerken öğrencilerin başarılarının tüm milletin başarısı olacağını kaydetti. Nayir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:“Bugün bizlere bahşedilen en önemli nimet olan çocuklarımız için önemli bir gün olan eğitim öğretim yılının başlangıç töreninde hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler, bugün uzun süre ayrı kaldığınız arkadaşlarınızla bir araya geldiniz. Yine özlediğiniz öğretmenlerinizle bir araya gelerek yeni bir öğretim yılının başlangıcını gözlerinizdeki sevinçten okuyoruz.Başaracaksınız, buna inanıyoruz. Bu başarı sizlerin başarısı, geleceğinizin başarısı olacak. Bu başarı, ailenizin başarısı, ülkemizin, milletimizin başarısı olacak. Geleceğimizin başarısı olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. Bu zorlu görevde bugün 36 bin 300 öğrencimizi, gencimizi, çocuğumuzu, delikanlımızı çocuğumuzu 2 bin 500 fedakar öğretmenimize teslime diyoruz. Bu ülkemiz için, geleceğimiz için çok önemli bir husus olacak. Bu mesuliyeti hem öğrencilerimiz, hem öğrenci velilerimiz anne babalarımız hem de öğretmenlerimiz birlikte hareket ederse bu sonucu alabilecekler, bu başarıyı elde edebilecekler. Ne mutlu bize ki bugün bize bahşedilen en önemli varlıklar olan çocuklarımızın bir programında hep birlikte onları geleceğe daha iyi hazırlayabilmek için bir törende bütün ilimizin ileri gelenleriyle, protokolümüzle birlikte, bu neşeyi, bu mutluluğu beraber yaşıyoruz.Geleceğimiz öğrencilerimize, gençlerimize, çocuklarımıza, delikanlılarımıza bağlı. Ne kadar kaliteli bir eğitim verirsek, geleceğe de bu kadar emin, güvenli, huzurlu olarak bakma imkânına sahip olacağız. Saygıdeğer veliler, öğrencilerimizin başarılarında sizlerin önemli katkısı olacak. Bunun bilincinesiniz. Mutlaka farkındasınız. Başarı, bir ekip başarısıdır. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve okul idareleri birlikte hareket ettiği müddetçe bu başarıda payımız büyüyecek, derecemiz büyüyecek, daha önemli başarılara imza atmış olacağız. Beklentimizi bu şekilde ifade ediyor, çocuklarımıza, velilerimize ve eğitim camiamıza tekrar başarılar diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”
  İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, yeni eğitim ve öğretim yılının heyecanla başladığını söyledi. İlimizde 2014-2015 eğitim öğretim yılında, bugün il genelinde yaklaşık 36.300 öğrenciye, 2.500 öğretmen ile, 219 kurum, 1.550 derslik ile eğitime başlandığını ifade eden Altınkaynak, “Bugün hepimizin yüzünde aynı umutların parıltıları dolaşmakta, her birimizin yüreği aynı umutlarla çarpmaktadır. Eğitimin asıl amacı; bireyde var olan bilgi ve sevgi ışığını yakmaktır. Bizlerde ülkemizin geleceği çocuklarımızın yüreklerinde bilgi ve sevgi ışığı yakmak üzere 2015- 2016 Eğitim Öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz.
  “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Ayet-i Kerimesinde ifade edildiği üzere eğitim, insan davranışlarını olumlu yönde etkilemede etkin bir araçtır. İnsanlık âleminin var oluşundan itibaren eğitim ve öğretimin başladığını, eğitimle her türlü zorluğun aşılabileceğini bilmeliyiz. Çünkü nitelikli bir eğitim milleti geri kalmışlıktan kurtarıp, ileri görüşlü, aydın bir toplum haline getirir.Bilgiye ulaşmak için modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyacımız vardır. İşte bu kurumlar okullarımızdır. Yaşadığımız çağda eğitim, bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını öğretmek olarak tanımlanmaktadır.Aynı zamanda eğitim yoluyla, araştıran, sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, özgüvenli, milli ve manevi değerlerine bağlı, üretken, mutlu, sağlıklı bir nesil yetiştirmek amaçlanmaktadır. İlimizde 2014-2015 eğitim öğretim yılında, bugün il genelinde yaklaşık 36.300 öğrenciye, 2.500 öğretmen ile, 219 kurum, 1.550 derslik ile eğitim- öğretime başlıyoruz.Biliyorum her biriniz fedakârca çalışmaktasınız. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, iyi yetişmiş birer fert olarak, bilgiyi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa çeviren, öz güveni yüksek bireyler olarak yetiştirmede en büyük görev sizlere düşmektedir. Bunları yaparken fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenin görev ve sorumluluğu içinde davranacağınıza olan inancım tamdır. Bütün bu hazırlık, bütün bu telaş sizler içindir. Okullarımız sizin beyinlerinizin ilim ve irfanla, kalplerinizin dostluk ve güzel ahlakla bezendiği ilim yuvalarıdır. Sizi geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları boşa çıkarmayınız. Size emanet edilen eşyaları tertipli, düzenli kullanınız, okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Hiç unutmayınız ki, başarının yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer.Hepimizin bildiği gibi insan hayatında ilkler unutulmaz anlardır. Çocuğun ana kucağından ayrılıp, ikinci ana kucağı olan okula başlaması asla unutulmaz. Bizlere emanet ettiğiniz yavrulara karşı sizin sorumluluğunuz, sadece çocuğunuzun ihtiyacını karşılamak değil, onlara evde ve sosyal ortamlarda destek verip ilgilenmektir.Çocuklarımızın çalışmalarında ve etkinliklerinde iyi birer gözlemci olalım, sabırlı davranalım. Çocuklarımıza cesaret kırıcı değil, destekleyici yaklaşımlarda bulunalım.Ne kadar eğitim, o oranda kalkınmışlık anlayışından hareketle hepinizin İlköğretim Haftasını kutluyor, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, ailelerine, Bilecik’imize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor ve sözlerimi Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye vasiyetiyle bitirmek istiyorum. “Yükümüz ağır, işimiz çetin, gücümüz kıla bağlıdır . Allah yardımcınız olsun” dedi.
  Kozabirlik İlköğretim Okulu Ahmet Mercan, ilköğretimin öğrenciler açısından önemine vurgu yaparken konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
  “Okula ilk adımıdır ilköğretim. A,B,C’den başlayıp bilgi dolu bir geleceğe uzanan bir yola ilk adım. Okuma yazmayla başlar ilköğretim yılları. Birkaç harfle rakamı bir araya getirip “Ali topu tut” diyebilmenin sevinci yaşanır ilk okuma bayramlarında. Yaşanan sevinç sadece okuma yazma sevinci değildir elbet. Öğrenmenin, başarılı olmanın, kazanmanın sevincidir yaşanan. Okulun merdivenlerine atılan ilk adımla başlar. Kazanacak çok şey vardır 4 yılda. Endişeli gözlerle kimi annesinin, kimi babasının elinden tutup gelirken okul bahçesine çok vakit almaz arkadaşlıklara alışmakta; Ana, baba şefkati dolu öğretmenlere Bayrağın altında söylenen ilk İstiklal Marşı kazınır kalplere. Çünkü onlar geleceğimizdir. Saygıdeğer konuklar, ilköğretim hayatımızın en önemli aşamasıdır. Bu aşamada Kozabirlik ailesi olarak çocuklarımız insan olma gereğini yerine getiren Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini daima yüceltmeye çalışan, insan haklarını ve evrensel insani değerleri özümsemiş, ecdadına, ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar yetiştirmek öncelikli amacımızdır. Ayrıca kurumumuz veli ve öğrencilerimizin kendini özel hissedeceği bir yer olma, ihtiyaç hissedilen okul değil istenilen bir okul olarak yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmıştır. Başladığımız bu eğitim öğretim yılında şahsım ve çalışma arkadaşlarımla beraber bu misyonumu ileriki yıllarda da devam ettireceğime inanıyorum. Değerli konuklar, bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 eğitim öğretim yılının sizlere sağlık, mutluluk getirmesi, vatanımıza ve milletimize hayırlı olması dileğiyle hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.”
  Konuşmaların ardından ilkokul öğrencileri şiirler okuyarak halk oyunları gösterisi yaptı. Öğrencilerin gösterisinin ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere kitap dağıttı. 

 

 

 

 

Hürriyet Mahallesi Dumlupınar 4 Sokak No 2 Merkez BİLECİK - 0 (228) 280 11 00 / 0 (228) 280 11 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.