BİLECİK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın 2. Döneminin Başlaması Dolayısıyla Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Program Düzenlendi

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın 2. Döneminin Başlaması Dolayısıyla Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Program Düzenlendi

      5 Şubat 2018 Pazartesi günü 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın 2. Döneminin başlaması dolayısıyla Hayme Ana Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda program düzenlendi. Programa Valimiz Sayın Tahir Büyükakın, Vali Yardımcımız Sayın Mustafa Kemal Özgün, İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Halis Çelik, Şube Müdürümüz Osman Bat, Okul Müdürümüz Meryem Avcu, velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz katıldılar.

      Programın açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, iki haftalık bir soluklanmadan sonra yeni bir heyecan ve kararlılıkla eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladıklarını söyledi. Fedakâr öğretmenlerimiz ve onlara liderlik eden değerli yöneticilerimizle birlikte ilimiz Bilecik’i eğitim-öğretim alanında ileri noktalara taşıyacaklarına inandığını dile getirdi. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın 2. Döneminde de yönetici, öğretmen ve velilerimizle uyum içinde çalışarak kendilerine emanet edilen evlatlarımızı en güzel şekilde geleceğe hazırlamak amacında olduklarını belirtti.

      Fazilet Durmuş, velilerin çocuklarına gösterecekleri ilgi ve hassasiyetin eğitimde çok önemli olduğunu söyleyerek, velilerden okulla ve öğretmenlerimizle sürekli iletişim halinde olmalarını istedi. Öğrencilerin kendilerini boşlukta hissettiklerinde o boşlukların kendilerine zarar verecek şekilde doldurulabildiğine dikkat çekerek, velileri dikkatli olmaya çağırdı. Öğrencilerimizden de derslerine sıkı sıkı sarılmalarını, hedeflerine ulaşmak için ellerinden gelen gayreti göstermelerini aynı zamanda sevgi, saygı, yardımseverlik, erdemli ve ahlaklı olma gibi temel insani değerleri de kişilik hamuruna katmalarını istedi. Meslek liselerimizin giyim, aşçılık, mobilya ve dekorasyon, elektrik gibi bölümlerinde okuyan öğrencilerimizin, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını giderme konusunda 2. dönemde de çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının 2. Döneminin, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

      Valimiz Sayın Tahir Büyükakın yaptığı konuşmada eğitim öğretimde çalışmalarımıza yön verirken, müfredat programlarını hazırlarken, öğrencilerimizi dinlemenin, onların düşünce ve önerilerini almanın eğitim hedeflerimize ulaşmamızda çok yararlı olacağını ifade etti. Anlattığı hikâyelerden hareketle öğrencilere çeşitli öğüt ve tavsiyelerde bulundu. Hayatımızda siyah noktaların, problemlerin, zorlukların olmasının normal olduğunu, ancak insanların hayatına siyah noktalardan çok beyaz noktaların, iyi, güzel ve olumlu olayların yön vermesi gerektiğini söyledi.

      Başka bir hikâyede ise bir öğretmenin sınıfta, bir kavanozun içine önce büyük taşları, sonra küçük taşları, daha sonra ise kum ve suyu doldurarak her aşamada öğrencilerine kavanozun dolup dolmadığını sorduğunu ve dolduğunu söylediklerinde bunun yanlış olduğunu söylediğini anlattı. Bu örneğin, zaman yönetimi ile ilgili öğüt verdiğini dile getiren Sayın Büyüakakın, öğrencilerin hayatlarındaki önceliklerini iyi belirlemeleri, zamanlarını da bu doğrultuda kullanmaları gerektiğini belirtti. Hayatın tadını almak için mutlaka güzel arabalara, güzel kıyafetlere, güzel evlere ihtiyaç olmadığını, insanı insan yapan şeylerle hayattan keyif almanın mümkün olduğunu dile getirdi. Bizi biz yapan, ülkemizi ülkemiz yapan değerlere sahip çıkıp sarılmalarını istedi. İkinci dönemin tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi. Mehmetçiklerimizin, Afrin’deki operasyonu sağ salim bir şekilde tamamlamalarını temenni ederek sözlerini tamamladı.

 

     Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

05-02-201805-02-201805-02-201805-02-201805-02-201805-02-201805-02-201805-02-201805-02-2018

Hürriyet Mahallesi Dumlupınar 4 Sokak No 2 Merkez BİLECİK - 0 (228) 280 11 00 / 0 (228) 280 11 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.