BİLECİK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“Dijital Gelecekteki Risk ve Fırsatlar” Konferansı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Gerçekleştirildi

“Dijital Gelecekteki Risk ve Fırsatlar” Konferansı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Gerçekleştirildi

      Müdürlüğümüz tarafından, 6 Şubat 2018 Salı günü Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Güvenli İnternet Günü" etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Bilişim Uzmanı, Mühendis ve Yazar Sayın Buğra Ayan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Dijital Gelecekteki Risk ve Fırsatlar” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Vali Yardımcımız Sayın Mustafa Kemal Özgün, Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Abdullah Tetik, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Tahsin Yazır, Şube Müdürlerimiz Osman Bat, Cuma İvrendi ve Metin Sarıfakıoğulları, Maarif Müfettişimiz Erdal Bayram, okul müdürlerimiz, Okul Aile Birliği Başkanlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

      Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tanıtım filmi izlendi. İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, yaptığı konuşmada sayısal verilerden de yararlanarak internetin ve teknolojik araçların hayatımızda kapladığı yere değindi. Türkiye’de yaklaşık on hanenin sekizinin internet erişimine sahip olduğunu, bu doğrultudan bakıldığında iletişimden tutun da, haber alma, bilgiye ulaşma, eğlence, alışveriş gibi en temel ihtiyaçların dahi artık yoğun bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirildiğini söyledi. Kullanım alanının her geçen gün gelişmesi ve çoğalması, interneti vazgeçilmez bir unsur kılarken bu durumun birtakım olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini, bilinçli kullanıldığında sayısız avantaj sağlayan internetin, diğer yönüyle de bağımlılık riskini, bağımlılıkla birlikte gelebilecek tehlikeleri ve alışkanlıkları bünyesinde taşıdığını belirtti.

      İnternet ve bilgisayar kullanımının, 3 yaşa kadar indiğini söyleyen Fazilet Durmuş, artık ebeveynlerin bebeklerini susturmak için ellerine cep telefonu verebildiklerini, günümüzde bazı çocukların teknoloji kullanımı noktasında anne-babasından çok daha iyi seviyede olduklarını ancak bunu bir avantaj olarak görmemek gerektiğini, çünkü çocukların istismara daha açık ve savunmasız olduklarını kaydetti. Bu sebeple gerçek hayatta çocuklarımızı nasıl koruyorsak, internetten gelebilecek tehlikelerden de aynı şekilde korumamız gerektiğini ifade etti.

      Fazilet Durmuş, “Bu bağlamda bizler Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Güvenli İnternet Bilinçli Kullanım Çalıştayı’nı düzenleyerek bu konuda neler yapabiliriz sorusunu masaya yatırdık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer kurumlardan katılımcılar, internetten gelebilecek tehlike ve risklerle internet bağımlılığı konusunda bir çalışma gerçekleştirdiler. Bu çalışmanın sonucunda özellikle velilerimizi bu konu hakkında bilgilendirmenin ve bilinçlendirmenin büyük önem arz ettiğini gördük. Özellikle okula daha az gelen babalara ulaşabilmek için “KahVeli Bilinçlendirme Eğitimleri”ne başladık. Program dâhilinde ilimizde velilerimizin bulunduğu mahalle kahvelerinde Rehber Öğretmenlerimiz vasıtasıyla onlara eğitimler veriyoruz. İnternet, teknoloji ve her türlü bağımlık konularında onları bilinçlendiriyoruz. ‘Eğitimde feda edilebilecek tek fert yoktur.’ anlayışıyla hareket eden bizler, eğer bir çocuğumuzun dahi elinden tutarak kurtuluşuna vesile olabilirsek kendimizi amacımıza ulaşmış sayacağız.” dedi.

      İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş’un konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Bilişim Uzmanı, Mühendis ve Yazar Sayın Buğra Ayan’ın konferansına geçildi. Ayan, Afrin’deki harekâtta şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet dileyerek konferansına başladı. İnternetin, dünyadaki bilgisayarları birbirine bağlayan bir ağ olarak tanımlandığını ancak aslında internetin, birçok şirketin bir araya gelerek oluşturduğu bir endüstri olduğunu ifade etti. İnternette “tavşana bak” taktiğinin kullanıldığını, internet sayesinde 10 bin kişiden yalnızca bir kişinin zengin olduğunu, bunun çok büyütüldüğünü kaydetti. Oyun sektöründeki şirketlerin, insanların başları kesik tavuk gibi olmalarını, sürekli ve düşünmeden oyunlara para harcamalarını arzuladıklarını, internette oyun oynayan çocukları oyunlara bağımlı olmalarını ve oyundan başlarını kaldırmalarını istemediklerini, hatta bu yüzden uykuya bile düşman olduklarını dile getirdi. Oyun bağımlılığında, ailelerin çocuklarına ilgisiz olmalarının önemli bir etken olduğunu, böyle çocukların dikkat çekmek için internetteki oyunlardan verilen talimatlar gereği kendilerine ve çevrelerine büyük zararlar verebildiklerini söyledi.

      Sosyal medyadaki beğeni ve ifadelerimizi inceleyen şirketlerin hakkımızda çok iyi bilgi sahibi olduklarını, insanları aile halkından bile iyi tanıdıklarını, buna göre reklam ve satış stratejileri geliştirdiklerini ifade eden Ayan, mesleklerin de yaklaşık on yıla kadar yapay zekâ ile birleşeceğini söyledi. 2030’larda öğretmenliğin ilham veren bir mesleğe dönüşeceğini, bilgi aktarımının ise robotlar tarafından, her öğrencinin algılarına uygun olarak gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü belirtti. Çocuklarımıza kodlama eğitiminin verilmesinin önemli olduğunu, gelecekte internet ve teknolojide geri kalanların bir yerlere gelemeyeceklerini ancak bunun bağımlılığa yol açmayacak şekilde gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

      Konferansın sonunda Vali Yardımcımız Sayın Mustafa Kemal Özgün tarafından Cumhurbaşkanlığı Bilişim Uzmanı, Mühendis ve Yazar Sayın Buğra Ayan’a tablo hediye edildi. Fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi. Buğra Ayan program çıkışında kitaplarını imzaladı ve katılımcılarla sohbet etti.

06-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-201806-02-2018

 

Hürriyet Mahallesi Dumlupınar 4 Sokak No 2 Merkez BİLECİK - 0 (228) 280 11 00 / 0 (228) 280 11 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.