'Dünya Çölyak Günü'Etkinlikleri
'Çölyak', genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişen bir rahatsızlıktır. '9 Mayıs Dünya Çölyak Günü' münasebetiyle farkındalık oluşturmak ve konunun önemine dikkat çelmek amacıyla Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Merkez ilçemiz ve Bozüyük'te farklı kademelerdeki okullarda verilen eğitimlerle öğrenci, öretmen ve velilere ulaşılmıştır. Ayrıca çölyak konusunda bilgilendirici afiş ve broşürler dağıtılmıştır.
Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Sami AKYOL, çölyak hastalığının dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlık olduğunu belirterek bu çalışmaların önemini dile getirmiş, emeği geçen milli eğitim personeline ve sağlık çalışanlarına teşekkür etmiştir.