BİLECİK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“Mesleki Yeterlilik İçin Eğitim” Toplantısı Düzenlendi.

“Mesleki Yeterlilik İçin Eğitim” Toplantısı Düzenlendi.

13-01-201613-01-201613-01-2016

   İnşaat Teknolojisi Alanında Geçici Ustalık Belgesi olan veya Geçici Ustalık Belgesi alma şartlarını taşıyan çalışanların belgelerini ustalık belgesine dönüştürme süresi hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. Müdür Yardımcısı Bektaş UÇKUN’un başkanlığında yapılan toplantıya; Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin TOSPATLI ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden, Ticaret ve Sanayi Odasından, Esnaf ve Sanatkârlar Odasından, Müteahhitler Odasından temsilciler katıldı.

   Toplantıda genel anlamda inşaat sektöründe çalışan geçici ustalık belgeli ustaların yasal durumundan, mesleki yeterlilikleri ve mesleki yeterlilik belgelerinin alınması gereğinden bahseden Müdür Yardımcısı Bektaş UÇKUN, önümüzdeki zamanlarda bu tarz belge ve sertifikaların daha da ön plana çıkacağını, bu belgeler olmadan çalışmanın değişik idari, hukuki, iş güvenliği gibi alanlarda problemler doğuracağını belirtti. Bu manada katılımcı sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcilerine konu hakkında üyelerine gerekli bilginin sağlıklı ve zamanında ulaştırılmasının önemine dikkat çekti.

   Daha sonra, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin TOSPATLI konu hakkında bir sunum yaptı. Yapılan sunumda dikkat edilmesi gereken şu ana başlıklara dikkat çekildi;

   Bu kapsamda, geçici ustalık belgeli ustalar için, “ Halk Eğitimi Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde, İnşaat Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi iklimlendirme ile Elektrik -Elektronik Teknolojisi dallarında geçici ustalık yetki belgesi bulunanlara aşağıda belirtilen programlarda 40 saatlik kurs düzenlenecektir.

* İnşaat Teknolojisi meslek dalında; Ahşap doğrama ve Kaplamacılığı, PVC Doğrama İmalat ve Montajcılığı. Betonarme Demir. Kalıpçılık ve Çatıcılık, Boyacılık, Sıvacılık, Yapı Duvarcı lığı, Yapı Yalıtımcılığı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Meslek Dalında; Isıtma ve Gaz Yakıcı cihazlar. Soğutma sistemleri. Klima sistemleri. Merkezi İklimlendirme Sistemleri,

* Elektrik-Elektronik Teknolojisi meslek dalında; Büro Makineleri Teknik Servis Elemanı, Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarıcısı, Endüstriyel Bakım Onarıcılığı. Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servis Elemanı. Görüntü ve Ses Sistemleri Elemanı. Güvenlik Sistemleri Elemanı, Haberleşme Sistemleri Elemanı. Elektrik Tesisat ve Pano Monitörlüğü, Yüksek Gerilim Sistemleri servis Elemanı, Bobinaj vb meslek dallarında Meslek dallarında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Ek.3 Geçici Ustalık belgesi alanlar, bu belgeleri ile Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitimi Merkezlerine müracaatta bulunabilirler.

* Geçici Ustalık Belgesi Sahibi olan, geçici ustalık belgesi alma şartlarını taşıyan yukarıda programlar için hazırlanan 40 saatlik kurslara katılmadıkları takdirde "01- Ocak - 2017 tarihinden itibaren bu belgeleri de geçersiz hale gelecektir. Bu nedenle bu ilgili alanlarda geçici ustalık belgesi sahibi olan ustalarımızın bir an önce Halk Eğitimi Merkezimize başvurarak Geçici Ustalık Belgesi yerine "USTALIK YETKİ BELGESİ" almaları büyük önem taşımaktadır.

* Geçici Belgeler yerine ustalık yetki belgesi alınmaması durumunda 01- Ocak -2017 tarihinden sona geçici belgeler kabul edilmeyecek ve inşaat alanında çalışan ustalarımızın kanuni olarak çalışmaları mümkün olmayacaktır.

* Alınan ustalık yetki belgesi Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yeterlilik belgesi olarak da kabul edilmektedir.

 

 

Hürriyet Mahallesi Dumlupınar 4 Sokak No 2 Merkez BİLECİK - 0 (228) 280 11 00 / 0 (228) 280 11 16

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.